Балните танци – красота, романтика и изящество

В света на балните танци има толкова много различни вариации, че е трудно да се обрисува цялостна картина на всички стилове, които съществуват там.

Въпреки че има много разновидности на латино и балните танци, повечето от тях могат да се причислят към поне една категория или стил. В зависимост от това в коя част на света живеете, стиловете и танците могат да се различават леко, така че имайте предвид това. По-долу сме направили един списък с интересни бални танци в различни стилове.

Болеро
Болерото е много бавен танц, изпълнен с драматизъм. Произхожда от Испания и танцуващите имитират бик и матадор.

Фокстрот
Фокстротът е традиционен танц, популярен в САЩ. В танца има голямо разнообразие на стъпки и движения. Понякога е по-бавен и спокоен, друг път включва бърз ход и плавни полюшквания на горната част на тялото.

Танго
Тангото е международно известен танц, възникнал в Аржентина. Бърз, красив, страстен и динамичен танц, за който са необходими двама.

Ча-Ча-Ча
Ча-Ча- Ча е един от по-бързите танци, включващи в себе си бързи действия с краката и резки движения на тялото. Ча-Ча-Ча е латиноамерикански танц с кубински произход.

Самба
Родината на самбата е Бразилия. Самбата е символ на бразилското чувство за  „Карнавал“ и включва в себе си много резки движения от коленете и от глезените.

Пасо добле
Този танц е с много драматичен характер и оформление – мъжът и жената постоянно се предизвикват един друг.

Куикстеп
Един от най-бързите танци бални танци. Всичко е свързано с енергично придвижване по пода, с подскачане и прескачане.

Бачата
Бачатата е популярен танц, произхождащ от Доминиканската република. Музиката е романтична. Танцът се състои от лесни стъпки наляво и надясно, напред и назад. Отличава се с красивите движения на ханша и тялото.

Меренге
Меренгете е танц по двойки. Той е един от най-лесните и забавни танци за учене. Музиката му има много силни ритми, еротиката е по-изразена и танцорите флиртуват един с друг символично.

Кизомба
Този танц придоби популярност наскоро и вече се танцува почти по целия свят. Кизомбата е нежна комбинация между аржентинското танго и салсата.

Румба
Това е най-бавният танц в международния латино стил. Характерът му е чувствен и драматичен – предназначен е да акцентура върху движенията на бедрото.

Хедонист
Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share