ТОП 10-те дестинации, които си заслужава да посетите (част втора)

Класацията на Lonely Planet нарежда следните 5 дестинации на челните позиции:

5. Национален парк Йелоустоун, САЩ

Снимка: Pixabаy

Посещението на парка, дом на повече от 500 активни гейзери, включително известния Old Faithful, е чудесно изживяване. Паркът също е дом на дивата природа, включително на лосове, мечки гризли и вълци.

Grand Prismatic е друга атракция, която трябва да се види в Йелоустоун – най-големият горещ извор в САЩ, това е блестяща дъга от разноцветна вода.

4. Делта Окаванго, Ботсвана

Снимка: Pixabаy

Делтата на река Окаванго е гореща точка на дивата природа – дом на всичко – от величествени слонове до изящни влечуги – и една от най-големите и ексклузивни дестинации за сафари в Африка.

Посетителите на делтата Окаванго могат да пътуват по нейните реки с моторна лодка и в традиционни землянски канута, наречени мокоро. Lonely Planet смята, че това е идеалното пътуване за туристи, които искат да бъдат в едно с природата.

3. Национален парк Улуру-Ката Тюта, Австралия

Снимка: Pixabаy

Посещението на грандиозния пясъчен монолит Улуру – австралийска забележителност – е незабравимо преживяване. Меден бронзов цвят и красиво светещ, когато слънцето залязва, Улуру се смята за свещен от първоначалните жители, хората Анангу, които вярват, че духовете на техните предци живеят там.

Насочете се към Улуру, за да се разходите около скалата и да научите за нейната история и традиция.

2. Островите Галапагос, Еквадор

Снимка: Pixabаy

Мечта на природолюбителя и рай за екопътешественици, Галапагос е дом на някои от най-колоритните същества в света, включително игуани, древни костенурки, гмуркащи се пингвини и тюлени.

Вулканичните скали, тюркоазено-сините води и зашеметяващо разнообразната екосистема са някои от причините, поради които тази дестинация е класирана на второ място в списъка на Lonely Planet.

1. Петра, Йордания

Почти изоставния „изгубен град“, до голяма степен забравен от европейците в продължение на 1000 години, Петра е идеалното място за авантюристи, които искат да посетят дестинация като никоя друга. Този град от пясък сега е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Том Хол от Lonely Planet нарича дестинацията „наистина загадъчно и вълнуващо място“.

ВИЖТЕ ТУК ЧАСТ ПЪРВА

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share