Питие от пустинята

Никога не съм вярвал в “сезонността” на някои напитки. Т.е. Никой не може да ме убеди, че не можеш да започнеш коледната сутрин с джин тоник или на първи януари празненствата да продължат с мастика и таратор. Въпрос на желание и вкус.

Коктейлът, който много харесвам напоследък дава шанс на текилата да оправдае славата си на сериозна течност, която не изливате в няколко шота в моменти, в които вече ви е съвсем безразлично!

Коктейлът Corvette summer става популярен от епизод на предаването No reservations, в който Антъни Бурдейн гостува на Джош Хоуми и Queens of the stone age в легендарното Rancho de la luna (място насред калифорнийската пустиня, където са записвали изключителни имена) Още малко информация, за да ожаднеете достатъчно.

Има филм с Марк Хамил (да, Люк Скайуокър!) и Ани Потс от 1978 със същото име, но там не става въпрос за пиене, а за открадната кола!



Рецептата! Има различни варианти, с добавени какви ли не лигавщини, но изпитаната рецепта съдържа:
50 мл. хубава текила (няма смисъл от компромиси и по-добре да е жълта)
Сок от един по-голям грейпфрут (розов или жълт е без значение, според вкуса)
Няколко глътки тоник (с времето се нацелва точно колко)
Парче лайм за украса и малко сок за аромат не са задължителни, но не и излишни

Всичко това, според цената на текилата трябва да ви излезе максимум 8 лева в заведение. Леко, но коварно удоволствие, така че с внимание! 

Алек Стоименов
Алек Стоименов е виден столичен бохем и хедонист. Ценител на вкусната храна, изисканите напитки и Великата красота във всичките ѝ достъпни измерения. Възпитаник на Класическата гимназия. Дългогодишен водещ в радио „Z-rock”. Често може да бъде забелязан и в амплоато на музикален селектор в по-добрите барове и клубове. Все още се намира в челната десетка на списъка на най-желаните софийски ергени.

Share