Невероятната Гуен Стефани за музиката, модата, телевизията и Лас Вегас

Гуен Стефани е силата на деня, с която трябва да се съобразяваме – независимо дали е в музиката, модата, телевизията, на сцената във Вегас или когато помага на другите.

Travelgirl: Влюбихме се в теб, когато беше в No Doubt. Колко млада беше, когато разбра, че имаш този невероятен талант?

Гуен Стефани: Много сте мили! Не мисля, че имаше момент, в който разбрах, че имам талант. Просто винаги съм била много вдъхновена от музиката и модата. Винаги съм обичала да пея. Никога не съм се мислила за страхотна певица – просто обичах да пея и да уча песни и музика. По-големият ми брат, Ерик, започна No Doubt, а аз исках да правя всичко, което брат ми прави. В онзи ден, когато започнахме да се занимаваме с музика, всичко беше много органично. Бяхме в група около девет години, преди дори да имаме хитове; правехме го, защото това беше нашата страст. И когато бях нова в писането на песни, те просто се канализираха през сърцето ми и аз  просто се опитах да разбера какво чувствам в момента. Мисля, че това, което ме учудва, е колко универсални са някои от темите, за които съм писала, и доколко музиката ми е докоснала хората. Удивително е как една песен за един момент от живота ми означава нещо за напълно непознат. Просто съм благодарна, че получавам възможността да споделя своята история чрез музиката си.

ТГ: Когато бяхте млади имахте ли наставници; някой, който да ви насърчи по пътя?

Гуен: Определено имах невероятни ментори. По-големият ми брат винаги е бил изключително талантлив и много енергичен лидер. Винаги съм гледала от него. Той беше този, който каза „ние ще бъдем в група, а вие ще пеете.“ Също така моите родители. Те наистина поставяха семейството на първо място и показваха много любов. Бях привлечена и към всичко, в което съм добра. Не бях много добра в училище. Бях по-добра в музиката, модата, изкуството; това са нещата, които ме интересуват и ако се интересувах от нещо, то бях обсебена от него.

ТГ: Направи голямо впечатление с подкрепата си за Cure 4 The Kids Foundation, за което те аплодираме. Разкажи ни какво те накара да участваш в кампанията.

Гуен: Чувствам се такава късметлийка и съм благодарна, че живея във Вегас и общността на Вегас е толкова приветлива. Затова от самото начало знаех, че искам да направя нещо за местната общност. Партньорството с Cure 4 The Kids е перфектният повод за тоава. Обичам да подкрепям и помагам на деца и Cure 4 the Kids е нестопанска организация, която осигурява медицинско лечение на деца, изправени пред редица животозастрашаващи състояния, като рак. Те подпомагат децата и техните семейства, независимо от застраховката или дали могат да плащат за лечение, или не. Да мога да си партнирам с Cure 4, Kids Foundation беше много специално за мен.

ТГ:  Кажи и на нашите читатели как могат да дарят за Cure 4 The Kids Foundation.

Гуен: Един долар от всеки билет за мое участие отива за фондация Cure 4 The Kids. Това означава толкова много за мен – че мога да променя живота на децата, като правя това, което правя на всяко шоу: пея. Ако обаче не можете да дойдете на шоу, на уебсайта им има и раздел за дарения.

ТГ: Ти си модна икона и невероятен предприемач. Разкажи за L.A.M.B. и твоето вдъхновение за стартиране на успешна модна линия.

Гуен: Наистина закъснях с модната линия. От малка гледам стари снимки на майка ми и модата през 60-те години. Винаги съм била очарована от старите филми и всичко от онова време, така че това предизвика моята любов към модата и всичко ретро. Не знам защо, но това беше нещо, което привлече вниманието ми. Чувствам, че наистина бях наивен по отношение на модата и доста антимодна в ранните дни, като си мислех „Не мога да се справя с това, никога няма да мога да си го позволя, така че просто ще направя своето нещо”. Обожавам да откривам съкровища в антикварни магазини. И така, в крайна сметка попаднах в света на модата и когато го направих, се запознах с много талантливи хора, като Андреа Либерман, израснала в Ню Йорк; тя беше първият стилист, с когото наистина съм работила. Бяхме си сътрудничили за правенето на костюми. Способността да направя собствена модна линия в крайна сметка беше отвъд сбъдната мечта. Това беше изход, но в същото време ми дойде толкова естествено. И да мога да се обграждам с толкова талантливи хора, това беше едно от най- невероятните неща  – да мога да си сътруднича с всички тези невероятни хора.

ТГ:  Имаш ли съвет за опаковане на багаж? Нещо, което задължително трябва да присъства?

Гуен: Доста добре се справям с опаковането. Един списък винаги е полезен и наистина всичко опира до организиране и подготовка. Когато пътувате в микробус, в автобус нямате нужда от много.

ТГ: Има ли нещо, без което никога не напускаш дома си?

Гуен: Никога не напускам дома без телефона, но мисля, че това би било отговорът на повечето хора.

ТГ: Като майка, която пътува с децата си, какъв съвет даваш на останалите майки, пътуващи с деца – особено момчета?

Гуен: Току-що влязох от LAX тази сутрин и тъкмо минавах през терминала, мислейки: „Уау, въобщене ми липсва да пътувам с деца“. Пътуването с бебета може да бъде наистина трудна работа. Пътуването с деца може да бъде предизвикателно и изисква много планиране. Обичам децата да са част от моите пътувания до Вегас за моите представления там.

ТГ: Беше страхотна като съдия в The Voice. Какво търсиш – или по-точно искаш да чуеш, когато оценяваш?

Гуен: The Voice беше много вдъхновяващо нещо и дойде в много добър момент за мен. Това ме накара да се замисля върху всичко, което съм правила в миналото и това ми върна самочувствието. Да гледаш как тези артисти оцеляват под цялото напрежение…аз не бих издържала на него. Не мога да кажа какво точно търсех, защото понякога човек те вдъхновява с присъствието си. Важен е дарът, който носят – може това да не е непременно най-отличният технически глас, но това е личността, сърцето и нещо, което не може да се опише с думи. Привлечена съм към магията, която тези хора носят със себе си. Вдъхновяващо е да си около толкова много таланти.

ТГ Със сигурност показах своята конкурентна страна в The Voice. Трябваше ли да се научиш как да отстояваш себе си или винаги си имала това отношение, че можеш да победиш?

Гуен: Интересно е, че видяхте конкурентна страна, защото аз не съм особено конкурентна. Всъщност конкуренцията ме кара да се чувствам неудобно. Това вероятно беше една от причините да не вляза в шоуто, тъй като не можех да се представя как се опитвам да се боря, особено срещу много конкурентен човек като Адам Левайн. Блейк и Адам бяха толкова добри в това. Колкото повече време ниванаше, толкова повече разбирах какво трябва да направя, за да „накарам“ даден артист да извади най-доброто от себе си.

ТГ: Ти  явно можеш да правиш много неща едновременно. Имаш толкова много интереси, проекти и бизнеси,  семейство и щастливи и хармонични отношения. Как го правиш?

Гуен: Единственият начин да постигна всичко, което правя, е да имам невероятен екип от хора около мен, които да ми помагат да се организирам. Мисля, че когато станеш майка, нямаш избор. Трябва да сте организирани, защото сте отговорни за всички. Това е нещо, което трябваше да науча как да правя и също така се научих да управлявам времето си. Не е възможно да се прави всичко добре всеки ден; един ден ще се провалиш в едно нещо и тогава ще бъдеш добър в друго.  Това отнема много планиране и организация, но аз съм добра в това и обичам да прекарвам време с децата и семейството си. Да бъда майка е такава благословия за мен. А също обичам да разказвам историята си чрез музиката си. Имам сърце и страст към творчеството, което движи проектите ми, свързани с бизнеса; ето защо пребиваването ми във Вегас дойде толкова навреме. Трябва да бъда креативна и да се представям добре и не е нужно да съм далеч от семейството си!

ТГ: Пребиваването ти в Лас Вегас е огромен успех. Как се адаптира към публиката във Вегас? Кой е ключът към успеха във Вегас?

Гуен: Честно казано, не знаех какво да очаквам. Имала съм участия във Вегас много пъти през кариерата си, но да остана дълго време е съвсем различно. Пребиваването в Лас Вегас е отвъд сбъдната мечта. Това е нещо, което никога не бих могла да си представя, че някога ще имам възможност да правя. Шоуто в Вегас ме предизвика по съвсем нов творчески начин. Да бъдеш в една и съща зала всяка вечер създава съвсем различен вид енергия и емоция. Публиката във Вегас е уникална, защото е толкова разнообразна всяка вечер; това е толкова еклектична смесица от хора от цял свят и създава наистина уникална енергия. Мисля, че е идеалният момент в живота ми да правя шоуто и е доста терапевтично да мога да го поставя на сцената.

ТГ: Знам, че посещаваш Оклахома често. Бил съм там много пъти. Като изключим Блейк Шелтън, какво още обичаш в Оклахома?

Гуен: Има нещо в това да отида в Оклахома, което удовлетворява нужда вътре в мен, която дори не знаех, че имам. Това е нужда от пространство, природа и свобода. Човек не знае нищо докато не се сблъска със свободата и природата в Оклахома. Това е нещо, за което дори не знаех, че копнея. Чувствам се наистина благословена да пътувам там. Това е място, където мога да се отпусна, просто да се забавлявам и да не мисля за нищо. Моето семейство наистина се радва и на това.

ТГ: Travelgirl иска да знае – коя е любимата ти дестинация и къде най-много искаш да отидеш?

Гуен: Трудно е да избера любима дестинация, защото всяка култура, която съм посетила, ме  е очаровала. Има много места, на които не съм ходила, но бих искал да посетя. Сега, когато семейството ми се разраства, едно нещо, което забелязах, е, че времето минава толкова бързо и че обичам да правя спомени с децата и семейството си. В крайна сметка ние наистина обичаме да сме вкъщи, но когато погледна назад към различните места, до които сме пътували като семейство, дори и да е било за кратка ваканция, това остовя спомени в съзнанието ни. Мисля, че това е много важно за семейството. Обичам да водя децата си на местата, които съм имала щастието да преживея, които наистина обогатиха живота ми. Мисля, че можете да намерите красота във всяка една култура, така че с нетърпение очаквам да имам време, в което да заведа децата на места като Европа и Азия.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share