Уроците, които научихме от „Сексът и градът“ (част 1)

1. Бъдете смели

Саманта чака часове в ресторант сервитьорът, който беше харесала, да приключи смяната си, за да може да се прибере с него вкъщи. Тя дори плати на една друга жена да си тръгне. Което е малко крайно, но този сервитьор беше Джеролд, и това проработи. Така че, ако искате нещо, давайте. И ако а някои хора не им харесва, защото следвате това, което искате, какво говори това за тях? Нищо хубаво.

2. Външният вид не  е всичко

Можете да спорите, че сериалът се занимава с повърхностното, но когато става въпрос за любов, това не винаги е било така. Хари не беше този, който Шарлот смяташе, че ще я направи щастлива, накрая така стана. Поуката? Не отписвайте някого само защото физически „не е вашият тип“.

Хубавото лице ще ви отведе не много далеч, а едно прекрасно човешко същество може да се окаже много по-секси от всеки модел.

3. Всичко се случва навреме

Не можеш да бързаш с любовта, просто ще трябва да изчакаш … т.е. трябва да игнорираш целия натиск, за да намериш някого. Вижте какво се случи с Шарлот. Тя оказа толкова голям натиск върху себе си да намери „Единствения“ и да изживее перфектния си живот, че се омъжи за недорасляка Треа Макдугал.

4. Бъдете подготвени за някои наистина лоши срещи

Спомняме си ужасните срещи, през които са преминали дамите от сериала. Слайми Лен Шнайдер, с когото Саманта се срещаше само защото смяташе, че преминава през менопаузата. Артур, който не можеше да отиде на среща, без да започне юмручен бой. О, и да не забравяме Брад, който смяташе, че целувката трябва да включва облизване на лицето. Благодарение на онлайн запознанствата, потенциално лошите срещи само се увеличават и както се казва: трябва да целунете много жаби, преди да намерите някой, който да знае как да се държи на среща като нормално функциониращо човешко същество. Пригответе се за нападението на жабите и знайте, че и това ще мине.

5. Изглежда, че всеки е задник

След безкрайни неуспешни срещи, сърцебиене, призраци и измамници, може лесно да се почувствате, че няма никой достоен. Ричард изневери на Саманта, Кари разби сърцето на Ейдън (два пъти), а г-н Биг напусна Кари пред олтара. За съжаление, не всичко е рози и подходящи мъже в лимузини. Колкото и да е трудно, опитайте се да не позволявате на  призраците от минали срещи да повлияят на вашето настояще. Хората имат забавен начин да се справят с вашите очаквания към тях.

6. Срещите са изтощителни

Саманта, Кари, Шарлът и Миранда излизат с над 100 мъже в продължение на шест сезона. Ходенето на срещи може да е истински тежък труд. Шарлът е права – изтощително е. Ако страдате от умора от запознанства, ето какво правите. Починете си. Не излизайте. Излежавайте се. Вино? Тук. Пижами? Тук. Приятели? Тук. Това е буквално всичко, от което се нуждаете за лека нощ.

7. Понякога можете да се побъркате

И знаете ли какво? Това е добре. Понякога хората са ужасни. Хората вършат страхливи неща, като например да скъсат с вас със SMS. Със сигурност Кари съжали, че избухна пред приятелите на Бъргър. Но понякога изпускането на пара може да бъде доста полезно. Просто се уверете, че е насочена към точния човек. Защото какво ви пука какво мислят останалите? Бъргър беше палячо и Кари никога повече не се видя с него или приятелите му.

8. Това, което другите мислят, не е толкова важно

Саманта беше тоталният бос. Тя живееше живота си по нейни правила и не позволяваше на никой да й диктува. Ето собствените ѝ безсмъртни думи: „Няма да се оставя да обещството и хората да ме съдят. Ще нося каквото си поискам и ще духам на когото си поискам, докато мога да дишам и коленича.“ Ако сте щастлив, забравете хейтърите и живейте живота си така, както искате.

9. Не пренебрегвайте обаче добрите съвети

Ако обичате някого, тогава това е всичко, което трябва да има значение. Като конкретен случай, Кари продължи последната си връзка, въпреки неодобрението на почти всички. Но ако най-добрата ви приятелка изпуска парата в магазин за дрехи, може би е време да ви послуша. Приятелите ви могат да ви дадат перспектива, която е трудно да получите, когато сте заслепени от любов. Те също така искат само най-доброто за вас, така че дори да не следвате непременно техните съвети, опитайте се да го вземете под внимание.

10. Грешките не са краят на света

Грешките ви са това, което ви прави човек. Зависи от това как се учите. Ако Шарлът не беше минала през Трей Макдугал, тя може би никога не би намерила Хари. Още по-лошото е, че може би го е намерила и не го е забелязала, защото все още гонеше мечтата с Макдугал.

Хедонист
Да изследваме заедно измеренията на удоволствието

Share